Адм. промяна
Re: Адм. промяна
Е,с това съм съгласен,за колорита на езика ти,аз съм първия,койро го е оценил по достойнство, не е ли така, номер едно си в тази област,както и в други насоки,единствената ми препоръка беше да проявяваш наред с цветовете и малко джентълменство и мъужкарство,засеаг това съвсем не ти се удава,не можеш да стигнеш до тези неща. А какво смяташ да даваш или не,тваоя работа.
- bubic
- 1000+

Огибо,дали Америка е велика или не,резултатите от житейксия път на хората го казват. Щом като Москва и Питребург са се американизирали, направи си сметка сам,не слушай нито мен,нито когото и да е. А да допуснеш,че най-голямата и най-богатата страна в Света не знае какво да купува,облича,вози,(при това в двата си най-големи и най-богати града) не е верно,нали. Навремето в Москва,едни дънки Ливайс,купени в българския "Кореком" се продаваха колкото месечната заплата на един капитан от милицията им. И сега си има посточянен глад за американски работи. Онзи ден изпратих един Ай-пад на един руски дипломат. Не може да се излекуват руснаците от проамериканските настроения,не щат и не щат. Българските комунисти също обичат Щатите,ама повече от теб и мен,взети заедно. Питай тях,не мен.Преди месец имаше симпозиум на лекари от цял свят по ракови болести,мой приятел вози двама германски лекари ,които са се захласнали,ела и ти тук,ще те поразвада на някои места и после говори. Навремето комунистическата сган не ни позвопляваше да пътуваме в западни страни,защото е било много лошо там, и по този начин ни пазеха сами да не се "разочароваме". А в Корекома внасяха само западни стоки и по-малко от Югославия,не ги знаеш тези работи и не искаш да ги знаеш,твоя воля.Може би Щатите не са идеалната страна,но покажи по-добра.
Последна промяна bubic на 24 Юли 2010, 18:06, променена общо 2 пъти
- bubic
- 1000+

Ох, bubic, всеки се захласва по нови места, защо такива примери, бе човек. Ела в Съсекс, аз да се разведа по разни места, много ще ми е приятно, пък да видим ти какво ще кажеш. Ще те разведа и в Лондон да видиш за какво става въпрос, може и до Амстердам да отидем...
Светът вече е едно голямо село. Не мога да се съглася с теб, че в Америка има неща, които тук в Европа нямаме... освен тока на 60 херца.
Иди до Хонг Конг, е там вече ще цъкаш и ще се прехласваш, а там си е все още яко британската работа.
Извинявай, но ти също си се закотвил в двуполюсния модел Русия - САЩ... Какво говорим за Русия, та нейната икономика се равнява на икономиката на Кралство Белгия (това съвсем сериозно ти го казвам), остави я Русия. Останалият свят се развива и то много много динамично. Отвори си очите, огледай се.
Светът вече е едно голямо село. Не мога да се съглася с теб, че в Америка има неща, които тук в Европа нямаме... освен тока на 60 херца.
Иди до Хонг Конг, е там вече ще цъкаш и ще се прехласваш, а там си е все още яко британската работа.
Извинявай, но ти също си се закотвил в двуполюсния модел Русия - САЩ... Какво говорим за Русия, та нейната икономика се равнява на икономиката на Кралство Белгия (това съвсем сериозно ти го казвам), остави я Русия. Останалият свят се развива и то много много динамично. Отвори си очите, огледай се.
-

radiator - 1000+

Bubic,кажи само колко войни реално са се водили на американска земя и колко в Русия?Мисля,че само една,преди 3 века.Нормално е там да се е развивало нещо за това време.Трудното е да го развиеш след период на разрушения от дадена война.В този аспект,почти няма държава в Европа,на територията на която преди 60 години да не са се водили военни действия.Просто "стартът" на развитие на Европа и Америка не е равен...
"Aici,Yambol,Radio 999 - Nu tine deloc pasul cu viata"
-

fmstereo - 100+

fmstereo написа:Bubic,кажи само колко войни реално са се водили на американска земя и колко в Русия?Мисля,че само една,преди 3 века.Нормално е там да се е развивало нещо за това време.Трудното е да го развиеш след период на разрушения от дадена война.В този аспект,почти няма държава в Европа,на територията на която преди 60 години да не са се водили военни действия.Просто "стартът" на развитие на Европа и Америка не е равен...
добра гледна точка - много съм съгласен с теб

-

playbob - 1000+

Да, FM Stereo е много прав... и въпреки това, че на територията на една Германия до преди 60 години е имало военни действия, държавата се е развила достатъчно бързо и не намирам кой знае какви съществени разлики в стандарта на живот (сравнена със САЩ), да не кажа, че в Германия се живее в пъти по-добре (на глава от населението). Вярно е, че Федерална Република Германия е създадена след WW2 от американците и по американски модел, но германците, както и другите нации от Западна Европа са намерили пътя и начина да се възстановят достатъчно бързо.
-

radiator - 1000+

За войните Радиатор отговори вместо мен, напълно съм съгласен. Верно,тези разрушителни събития са много важно за една страна и народа й,но народа е по-важен фактор. Това,че Северна Америка се доминира от Щатите е напълно нормално,имайки предвид историческото развитие. Но Щатите са събирателен образ на цял свят.Само един Лас Вегас е нещо уникално. Да,и в Ангиля има много неща,но не могат да се сравняват с мащаба в Щатите. Китай и Хонг-Конг са действително зашеметяващи локации,но този вид строителство идва от Щатите. Аз не фаворизирам нито една страна,само казвам някои всеизвестни факти. Кой е виновен,че Щатите движат световните ртаботи,Дядо Мраз ли,морякът Попай,така са се наредили нещата в Света,евреи ли са водещите ,циганите ли,кой знае. Но като че ли,най-високо техническо ниво се наблюдава тук. С едно не бих се съгласил с Радиатора,стандарта на живот тук и в Германия не е в полза на последната,казвали са ми хора,които живеят и работят там от много години. Не ми е удобно да казвам,колко пари взимам,при това не съм кой знае какъв работник. Мой приятел има лимузина-такси,получава между 4 и 5хил $ на месец. Квартирата му е около 560$. Един галон бензин -супер е около 3$,сиреч близо 4 литра струват 3$(4лв.50ст). Електричеството е направо обидно евтино, при работа на два климатика,почти нон-стоп, се плаща около 90-120 $,само за 1-2 месеца през лятото. През останалите месеци 15-40$. Водата,газта за отопление и готвене не се плаща в квартирите,ако има някой собствено жилище,плаща,разбира се. Един галон прясно мялко е от 1.50-3..50 $. Снощи купих един кг. българско сирене по 1.99$ паунда,сиреч 4$ кг,стига и до 6$ за кг. Но при надница над 200$ ,това цена ли е. Българската луканка е страхотно качествена и няма да казвам колко струва,че ще се изсмеете. За плодовете и зеленчуците да не говорим,пак снощи бананите бяха по 23С(цента) абе кажи го 50 ц. за кг. Къде го има това в Европа,аз не знам,ако някой има по-различна информация,да сподели. Преди десетина години приех един приятел от София за няколко месеца,спечели зелена карта. Още пъривя ден не искаше да повярва в цената на бананите,но след като се убеди,започна да купува всеки ден,ядеше поне по два паунда,явно мислеше,че цената е някакво снижение,но след това капна,видя,че си е регуларан. И после сподели,че е мислел,че ще свършат,кактов България,навремето. А човека беше зам.нач. на транспортна компания в София,много известан.Да,има и по 1.50 $ банани,но във "фирмените" магазини,където пазаруват по-богатите,разлика в качеството и вкус има,но не съществена. Мой приятел,и той от София пазарува скоро в магазин на Роберто Кавали-похарчиха с жена си 9 хил. $. Но е собственик на компания и месечния му приход е около 60 хил. $. А в София живееше в кв.Люлин-68кв. м.. Къщата му е около 2млн.има и апартамент в курорт във Висконсин,на брега на езерото,за около 300хил.$. Тук е от 1996г. 1971-ви набор е.И такива има доста,стотици,само от нас-българите. Имам близък приятел сърбин,"по-слаб" е ,на седмица взима около 8хил. $. Да,има хора,от нас,които живеят само с около 2хил. на месец,но не може всички да са еднакви,няма как да стане.От многобройните ми приятели в Европа,разбира се,Западна,не съм чувал някой да каже пдобни доходи,в нито една Европейска страна. Ако някой има подбни познати,нека да каже,еваллах...А вчера говорих с мой приятел от Подуене, двамата със сина си се издържат само със запалтата на сина му,нощно такси. Не е добра локация за живот Българийката,поне за мнозинството от народа. Причините съм ги казвал. Но по-лошото е,че не се забелязват тенденции за оправяне. А иначе купуват ли,купуват нови ФМ-предаватели. Довечера щеслушам бозата по Радио България. Много моля някой от вас,ако има възможност ,да загуби няколко часа през седмицата и да слуша програмите на тази радиостанция,уникални простотии,ама нещо,което си нямате представа. Оф-топик ли,ами разбира се,че е оф-топик,но не пречещ на никого,нека да бъде изтрит утре,трябва да пестим "място".
- bubic
- 1000+

ФМ,ами не може да е равен старта в развитието,такава си е човешката цивилизация. Едно е Рим,друго е Улан-Батор. Едно е Москва,друго е Пхенян,нали така. Имам едно познато момче,нашенец,на 26г.,работи в Лос Анлджелис. Който иска да вярва,който иска да ме псува,компютърен специалист е,месечната му заплата е точно 8 хил . $. Петьо се казва,който иска, мога да го свържа с него. При това, няма имиграционни документи и не си ходи в България,впрочем не напуска Щатите въоще,не ще и не ще. Казва,ще стоя докато ме изгонят,а тук има над 13 млн. нелегални емигранти. Свобода,кой каквото иска, нека да прави.Затова казвам,само който добре е запознат с Америката,би могъл да я сраванява с други страни. Ако някой иска да кажа кави пари взимат строителите,водопроводчиците,да каже,ще се изплашите,честна пионерска. Ами работещите по пътищата,само за справка,обикновен работник получава на час от 48-80$. През зимата около 3-4 месеца си стои вкъщи,но получава само около 2-3 хил .$ на месец.
- bubic
- 1000+

Ега ти офтопика... честно
И намери какво да хвалиш, bubic - Лас Вегас... Единственото, което искам да ти кажа е, че стандартът на живот не се определя единствено от парите, които изкарваш. Така разсъждават само имигрантите. Те не успяват да спрат да си "изчисляват" приходите във валутата на родната си страна...и се почва "ииии, ама тия пари никога няма да ги изкараме в България".
Стандартът на живот е сбор от мнооого фактори и годишният ти доход е само част. Отвори учебници и чети на базата на какво се формира въпросният стандарт или качество на живот.
Прехвалените от теб САЩ са на 13-то място за 2009-та (като се наблюдава тенденция на понижаване) в HDI (Human Development Index), като пред тях има 9 европейски страни, Канада, Австралия и Япония. На първа позиция обичайно е Норвегия.
bubic, Студената война свърши, разбираш ли? Няма я! Приключи! Какви са тия лозунги от 70-те и 80-те за Америка? Еми извинявай, ама по-добро място за живеене от Европа няма. И статистиката го показва.
И намери какво да хвалиш, bubic - Лас Вегас... Единственото, което искам да ти кажа е, че стандартът на живот не се определя единствено от парите, които изкарваш. Така разсъждават само имигрантите. Те не успяват да спрат да си "изчисляват" приходите във валутата на родната си страна...и се почва "ииии, ама тия пари никога няма да ги изкараме в България".
Стандартът на живот е сбор от мнооого фактори и годишният ти доход е само част. Отвори учебници и чети на базата на какво се формира въпросният стандарт или качество на живот.
Прехвалените от теб САЩ са на 13-то място за 2009-та (като се наблюдава тенденция на понижаване) в HDI (Human Development Index), като пред тях има 9 европейски страни, Канада, Австралия и Япония. На първа позиция обичайно е Норвегия.
bubic, Студената война свърши, разбираш ли? Няма я! Приключи! Какви са тия лозунги от 70-те и 80-те за Америка? Еми извинявай, ама по-добро място за живеене от Европа няма. И статистиката го показва.
-

radiator - 1000+

Radiator,както много пъти съм казвал,годините ти не позволяват да оцениш някопи неща от живота. Говориш за стандарт,да ,има много фактори ,които определят стандарта и нивото му, плахо мога да твърдя,че знам горе-долу какво е това "животно". Детски,по Ицовски звучи фразата ти "прехвалените Щати". Само при нейното споменаване, веднага личи подготовката ти за такъв разговор. Аз не хваля никого,нито прехвалвам,само давам факти,които знам и съм се убедил във верността им. Изводите нека всеки да ги направи. На дъщеря ми,приятеля получава като програмист около 2.500лв. Да,работи момчето в София,сигурно има хиляди такива като него,но мнозинството къде е. Споменах Лас Вегас като локация на изключително интерсен живот и атракция. София Лорен е на около 80г. и живее тук от много години,има хиляди българи,къщите са евтини,работа има достатъчно, шоута всеки ден,всяка нощ, но да иронизираш град ,точно като Лас Вегас е просто неадекватно. Да,извън града са камънаци и пустиня,но какво да се прави,какво ли няма по света. В най-общи линии нивото на жизнения стандарт се определя от приходите и разходите за единица време. Да, в стандарта може да включиш и допълнителни екстри-пътувания,почивки,посещения на какви ли не изложби,концерти,музеи,острови и пр. Точно преди един час разговарях с мой приятел,учител по професия,от 6г. е тук,върна се току-що от Хонолулу. Десет дена са му стрували около 650$,вкл . , самолетните билети,храна,настаняване и др. опции. Той ги изкарва тези пари за 3-4дена работа. В България си е ходил само веднъж и не иска,много скъпо му излиза. Какви ли не разнообразия предлага живота.Говориш за качество на живот, предполагам,че качеството на тукашния живот е доста добро, ходил съм в западноевропейски страни,също е добро нивото и качеството,но е под тукашното,чувал съм тези неща от самите "западняци". Ако те грешат,греша и аз. Но основната цел на мнозонството емигранти е точно тази,да живеят по-добре,по-лесно и по-качествено,няма нищо лошо в това. Има малка колония и българи в Москва,да не мислши,че живеят лошо,но какъв процент са от общото количество.Да,приемам клaсацията на страни като Норвегия,Япония,Канада и др. за вярна,но колко българи живеят в Nорвегия и се канят да емигрират там. Аз говоря от позицията на емигрант,а не от тази на местен гражданин. Нито американци искат да емигрират в Норвегия,нито норвежци искат да емигрират в Щатите,но ние,българите бихме емигрирали и в двете страни. нали правиш разликата. Но ако отидем в Норвегия,посмъртно не можем да имаме такива доходи като в Щатите и Канада. Говориш за Студената война, да,тя свърши с категорична победа на САЩ срещу Съюза и другите комунистически диктатури. Русия бе освободена от комунизма и се завърна към нормалния,всъщност полунормалния начин на живот. Никоя политическа партия в Русия няма за платформа строителството на комунизма,нито един лозунг не се ползва в тази посока и от самите комунисти,значи те са лъжци и мерзавци. За какви лозунги говориш,дето евентуално съм издигал за Щатите, бъди по-конкретен. Хвърли всичко в кошчето за смет,където говоря за тази страна,ако можеш,посети я и тогава ще разбереш дали преувеличавам нещо,или не. Каквото и да се върти в Света,особено в сратегическо,глобално отношение,задължително минава през Щатите. Давам ти пример с българските комунисти,ти пак не ме разбираш. Центъра на живота и управлението на нашата страна минава през центъра на комунистическата организация БСП. Това е единствената сила,която прави нещо у нас,всички други са сателити и подлоги. Щом като този център е решил да приобщи малка България към голямата страна и другите западни страни,значи, центъра е имал сериозни основания. Моля всеки,който спори с мен,да се опита бда влезе във връзка с някой високопоставен комунистически фукнционер и да го пита,имало ли е ръководството на БСП(комунистите) мотиви да включи страната в НАТО,или не. Ако каже,че българските комунисти са ни записали съвсем случайно там,значи не е честен. Ако ти каже мотивите,остава само да повярваш и на мен. Аз съм бил член на БКП и имам определна информация за тази организация. Да,обикновен член съм бил,но познавам духа на комунистите и техния манталитет. Какъв е той-казвал съм го безброй пъти,този път ще премълча. Изводът ти за Европа може и да е верен,не спорямно явно имаш предвид само Западна Европа,евентулно Чехия и Словения.всичките други страни не са много качествени. Нали нямаш предвид Албания,Румъния,Турция,Македония,България,Украйна,Белорусия и разбира се,Русия. Поне аз не съм чул някой да се готви да емигрира към тези локации.
- bubic
- 1000+

bubic написа:...къщите са евтини...
Имотите и наемите са скъпи. Дори и сглобяемите къщи - добре изглеждат, но и те са скъпи.
На "запад" храната, дрехите и други често купувани стоки са евтини, имотите и голяма част от услугите са скъпи.
-

R R П - 1000+

Всъщност в Европа с най-висок стандарт е Швеция.А и се разбра откъде идва добрият стандарт на американците,след като знаем кое причини кризата.
"Aici,Yambol,Radio 999 - Nu tine deloc pasul cu viata"
-

fmstereo - 100+

На практика май стандарта в развитите страни е еднакъв. Разлика има в това къде има повече възможности за работа.
У нас също има възможности за добър стандарт, но като количество малко хора имат тази възможност. Като качество разликата с развитите страни е това, че пазарните отношения са слабо развити и преобладава робовладелския принцип и шуробаджанащината.
Познавам хора от провинцията - единият си намери добре платена работа тук в София, подържа нормален стандарт и си взе нов апартамент на изплащане. Другият отиде в Америка и се върна.
Така, че нещата не са толкова абсолютни.
У нас също има възможности за добър стандарт, но като количество малко хора имат тази възможност. Като качество разликата с развитите страни е това, че пазарните отношения са слабо развити и преобладава робовладелския принцип и шуробаджанащината.
Познавам хора от провинцията - единият си намери добре платена работа тук в София, подържа нормален стандарт и си взе нов апартамент на изплащане. Другият отиде в Америка и се върна.
Така, че нещата не са толкова абсолютни.
-

R R П - 1000+

bubic, именно затова те нарекох имигрант, защото ти не искаш да схванеш едно нещо, вече има МНОГО българи, които живеят в Западна Европа и НЕ желаят да отидат в САЩ. Говоря за квалифицирани хора, които дори в България са получавали много пари - не говоря за 2500 лв.
Аз самия имам право да отида за постоянно в САЩ, стига да пожелая и то не къде да е, а в Окръга, със статут и всичко. Това е така от 10 години, но просто не желая да живея там. Екскурзия - да, да видя роднините, приятели които са там - да. Да остана да живея там? Никога.
Продължаваш да пишеш като имигрант.
На мен колко мислиш ми струва билет до другия край на Европа? £30-35. Да не мислиш, че само в Щатите има евтини работи?!? Че със 400 паудна отиваш на прекрасна почивка в най-екзотичните части на Турция (например), а там има определено какво да се види и няма нищо общо с негативите на ориента. Защо говориш глупости.
Стандартът на живот включва не само приходи и разходи - ето пак имигрантското мислене. Стандартът включва - ниво на стрес, бързина на адаптация в обещството, колко време дневно прекарваш на път за работа, колко далеч е училището на децата ти, ниво на престъпрост, чистота на въздуха, средна продължителност на живота, цени на здравеопазване, осигурителна система и какво ли още не. Я да поговорим за здравеопазване, а? Колко ти струва да влезеш в имърджънси руум? Питам те, понеже знам колко струва... А ако, не дай Боже получиш инсулт? Колко века плащаш?!? Недей да мислиш, че само ти познаваш Съединените щати, нека и другите хора да имат така поне известни впечатления...
"Прехвалените" Щати означава, че ти преиграваш. Да не говорим, че е адски източно, а не западно, да обясняваш на някого в прав текст как, видите ли, само на едно място било раят (и то с аргументи от преди 20 години)... хайде, моля ти се.
И накрая отново - събуди се, bubic. В Европа отдавна няма термин имиграция, говорим за миграция. Имиграция е тогава, когато напускаш континента. Дори в консервативна Великобритания имаме EU-migration и Immigration - така се водят категориите в home office.
Относно класацията HDI, там са си листнати държавите, отвори сайта на ООН и прочети. Естествено, че става въпрос за Западна Европа. Понеже явно нямаш възможност, ето ти репорта от 2009-та година:
1. Norway
2. Australia
3. Iceland
4. Canada
5. Ireland
6. Netherlands
7. Sweden
8. France
9. Switzerland
10. Japan
11. Luxembourg
12. Finland
13. UNITED STATES OF AMERICA
14. Austria
15. Spain
.... и т.н.
Аз самия имам право да отида за постоянно в САЩ, стига да пожелая и то не къде да е, а в Окръга, със статут и всичко. Това е така от 10 години, но просто не желая да живея там. Екскурзия - да, да видя роднините, приятели които са там - да. Да остана да живея там? Никога.
Продължаваш да пишеш като имигрант.
На мен колко мислиш ми струва билет до другия край на Европа? £30-35. Да не мислиш, че само в Щатите има евтини работи?!? Че със 400 паудна отиваш на прекрасна почивка в най-екзотичните части на Турция (например), а там има определено какво да се види и няма нищо общо с негативите на ориента. Защо говориш глупости.
Стандартът на живот включва не само приходи и разходи - ето пак имигрантското мислене. Стандартът включва - ниво на стрес, бързина на адаптация в обещството, колко време дневно прекарваш на път за работа, колко далеч е училището на децата ти, ниво на престъпрост, чистота на въздуха, средна продължителност на живота, цени на здравеопазване, осигурителна система и какво ли още не. Я да поговорим за здравеопазване, а? Колко ти струва да влезеш в имърджънси руум? Питам те, понеже знам колко струва... А ако, не дай Боже получиш инсулт? Колко века плащаш?!? Недей да мислиш, че само ти познаваш Съединените щати, нека и другите хора да имат така поне известни впечатления...
"Прехвалените" Щати означава, че ти преиграваш. Да не говорим, че е адски източно, а не западно, да обясняваш на някого в прав текст как, видите ли, само на едно място било раят (и то с аргументи от преди 20 години)... хайде, моля ти се.
И накрая отново - събуди се, bubic. В Европа отдавна няма термин имиграция, говорим за миграция. Имиграция е тогава, когато напускаш континента. Дори в консервативна Великобритания имаме EU-migration и Immigration - така се водят категориите в home office.
Относно класацията HDI, там са си листнати държавите, отвори сайта на ООН и прочети. Естествено, че става въпрос за Западна Европа. Понеже явно нямаш възможност, ето ти репорта от 2009-та година:
1. Norway
2. Australia
3. Iceland
4. Canada
5. Ireland
6. Netherlands
7. Sweden
8. France
9. Switzerland
10. Japan
11. Luxembourg
12. Finland
13. UNITED STATES OF AMERICA
14. Austria
15. Spain
.... и т.н.
-

radiator - 1000+

РРП,дадох информация, която е верна,в момента,но и преди,къщите в Лас Вегас са евтини,какво искаш да кажеш стова подмятане,не си съгласен ли,какво. Въобще,тук има безброй неща,които се променят постояно,особено при недвижимите имоти. Всичко е гора от разнообразие. Създава се изкуствено падане и вдигхане на цените,някои не с епроменя,има фактори ,от които зависи всичко това. Движение на пари,на капитали,на имущесства,какво л и не. затвориха се много компании,магазини,ресторанти и какво ли не. Пустеят ферми, земи и какво ли не. Америка е пълна с чудатости и противоречия. За всеки има по нещо необяснимо и изненадващо. Не съм в час с повечето неща,казвам само тези,които ги виждам,който иска,нека да посети страната и ще се убеди,че от разстояние нещата са по-различни. Има апартаменти и по 60хил $,има и по 360хиляди.Има къщи по 120хил$,но има и по 2-3-4 милиона,те са като дворци. Има в различните щати локации,дето хората живеят във вагони и контейнери,ремаркета, и пр.в калифорния има селца,дето живеят по-зле оъ циганите във "Факултето" или Столипиново,ама какво да се прави,всеки има избор. Гледаш обикновен фургон,а до него паркирано БМВ или Мерджан,за техните марки коли да не говорим. Има семейства,които никога не са имали свои жилища и не искат да чуят. Местят се често от щат в щат.Има афро-американци,които живечт много по-добре от много бели,има една комшийка ,която работи на хубава работа,грамотна е ,има два джипа,чисто нови,има и такива,оито никога не са имали кола,а това е много обидно,всичко има....
- bubic
- 1000+

Искам да кажа, че 60 хил. долара не е евтино.
-

R R П - 1000+

E,RRP,тук вече личи неинформираността ти,как да не е евтино 60хил. $. при месечен доход,да речем,само на теб,3хиляди,за жена ти да не говорим,за децата ти също. На моите приятели и роднини(българи и сърби) почти всичките деца работят през лятото и в други промеждутъци. Точно вчера говоря с една моя позната,и тя от София,под Дондуков живее,сина й е на 14г. и работи,да ,изкарва по 350$ на седмица,не е много ,но като не плаща нищо,за него това са добри пари. Дъщеря й е на 21г., взима малко повече,самата тя(жената) получава над 3000$,работи като доствчик с вен. Ами годишно взима поне 30хил. $. Една трета ,може и малко повече са разходите й,колко години ще са й нужни да изплати жилището си,я изчисли. Да,къщата не е голяма,но има двор и двоен гараж,плюс бейсмънт-мазе. Има и хора,които напускат къщите си,поради нежелание,или невъзможност,или безсмислие да ги плащат,но живеят по 2-3 години,хем без да плащат моргиджа,хем и наем не плащат и чак тогава идват от съвета,банката но може и да се протака. Ако искаш може да те свържа с някой българин ,работещ като рийл естейт и ще ти обясни нещата професионално,аз съм лаик. Нещата тук не са толкова бързи,като в Европа,особено в Германия. Идва полицията,арестува те и на аерогарта,тук това става много рядко,ама съвсем рядко. Има хора без документи,повече от 18г. ,но никой не ги притеснява. Има милионери,споменах за един такъв,който също няма документи,но никой не може да му вземе недвижимото имущество и парите,няма шанс,никой,никого не преследва,ако не е криминално проявен. Да,за някои категории излизащи от затвора имигранти без легален статус,на изхода на затвора ги чака имигрейшън сървиза и директно на аерогарта за Европа,само в някои хуманитарни случаи се правят изключения. Преди години,една българка от Уайоминг,заедно с мъжа си ,американец, участва в обири на възрастни хора. Хванаха я,осъдиха я условно и получи депортация,въпреки,че мъжа й е американец, ,а тя нямаше легален статус,не разрешиха да си вземе двете деца,родени в Щатите от мъжа й,разрешиха само на майка й да стои в Щатите,за да могат децата да подържат българския си език и традиции, на които майката казва,че учи децата си. И майката трябваше да напусне Щатите,а бабата-българката да живее с американеца и внуците. Какво стана после, само те си знаят. Тук има чудеса,не бива да се смята,че Щатите са лесно нещо за изучаване и опознаване. Препоръчвам ти,като на действително възпитан и толерантен човек,да се въздържаш от категорични оценки,те могат да те вкарат в заблуждение,по-добре питай когото намериш за добре,пък после режи с ножицата.Ако имаш каквито и да е въпроси,попитай и мен,ако знам,ще ти отговоря.Да,нас в България ни учеха да знаем всичко и само това е истината,не даваха от друго место да я знаем. Точно затова изхарчиха милиарди левове за да заглушават западните станции. До такава степен се бяха побъркала комунистическата сган,че заглушаваха и радио Св. Европа на полски и когато станеше 6ч.след обяд,изключваха заглушителите и ги настройваха на честотата на българската програма. Заглушаваха по-качествено радио Свобода,отколкото радио С. Европа на български. Защо ли,защото предаванията на Свобода бяха изумително силни. Руските антикомунисти бяха изключително ерудирани,образовани и достойни хора. Ние имахме зад граница една-две дузини, достойни политически емигранти-антикомунисти..... Но по всичко сме си слаби в сравнение с руснаците. От руснаците може само да се учим- но от умните и грамотните.
- bubic
- 1000+

bubic, за какво говориш глупости бе човек. Естествено, че има къщи за по 60 бона, но като им видиш ериите и се хващаш за главата. Тук при мен през 4 пресечки една къща е 100 000, голяма къща с двор. В моята ерия къща под 300 000 няма. Разликата е, че тук живеят само хора от високия край на средната класа, а в съседния квартал са само кансъли и къщите им са с лийз...
Защо поставяш някакви неща, като абсолютна истина, като те не са така. Отново ще подчертая дебело, стандартът на живот не е само приход-разход и къща за 60 бона е евтино да, но си има причини заради които да е 60, при положение, че има много къщи за стотици хиляди.
И какви арести в Европа? Хелоууу!! В Европа няма имиграция, а миграция... където и да живееш, имаш законното право да си там. Събуди се, bubic!!!
Защо поставяш някакви неща, като абсолютна истина, като те не са така. Отново ще подчертая дебело, стандартът на живот не е само приход-разход и къща за 60 бона е евтино да, но си има причини заради които да е 60, при положение, че има много къщи за стотици хиляди.
И какви арести в Европа? Хелоууу!! В Европа няма имиграция, а миграция... където и да живееш, имаш законното право да си там. Събуди се, bubic!!!
-

radiator - 1000+

Е, да качеството на живот е много важно - ако трябва пет години да се мъчиш да плащаш имот, който е в опасен квартал и да получаваш силно ограничени социални услуги като здравеопазване и образование, изглежда този стандарт на живот се доближава до българския.
-

R R П - 1000+

Назад към За сайта и форумите / About site and forums