liubo написа:Ето малко видео от започналите вече спорадичните приеми вчера на френски предаватели. Преди бях забелязал че като че ли щом се съобщи за предстоящи магнитни бури се появяваха и свръхдалечни радиопредаватели в ефира.
http://87.246.54.10/ftp/FTP/Video_REFR/А сега малко инфо за приеми на предаватели от запад в Русе за което често съм писал и някои колеги са се учудвали че това е било възможно тук. Картинката обаче щеше да е съвсем друга ако ефира бе чист защото това което сега се постига е с различни "галимации" му казва моя колега за да успееш да подтиснеш смущенията и да дадеш шанс на полезния сигнал. Отражател между антената ми и Левент Табия за намаляване на сигнала от кулата свърши добра работа

Колегата предлага да сложа и филтър за 103 мегахерца тъй като е с най силен сигнал и принуждава входния транзистор в приемника да омазва всичко и да обърква предназначението си.
Първо видео от Белоградчик на честотата 88,2 според данните за която предавателя е с мощност 1 киловат. Давам и сравнение с 92,5 Б1 който е както се вижда по слаб.
http://87.246.54.10/ftp/FTP/Video_BG/Belogradchik/Вижда се че излиза стереото но има и малко шум.
А тук запис на честотите 92,5 Б1 от Тупижница и 94,9 от Дели Йован и са само тези двете защото другите са просто изпод някой местен сигнал или смущение. Сигнала на Б1 не е съвсем слаб, също излиза стерео но поради боклуците в ефира не може да се чуе как ще е ако е само той. Тук е сравнен с Минисат на 92,6 от Зимнич който отново е по силен.
Ако се обърне внимание атенюатора на тунера при записа от Дели Йован на 94,9 Б2 е включен /15ДБ/ защото в противен случай програмата изчезва и на същото място се настаняват местни мешаници. При чист ефир този сигнал ще е супер.
http://87.246.54.10/ftp/FTP/Video_Serbi ... _06.05.08/Преди години тези приеми се осъществяваха съвсем спокойно. Интерсно ми е колегите от Русе дали осъществяват същите приеми? Предавателите са на Хоризонтална поляризация и се хващат с три елементната антена горе в ляво. Това приемане е най добро предимно сутрин понеже тогава сигнала е най добър.
Поздрави.

това са коренно погрешно, измерванията се каже ясно, че в този период, магнитни бури са малки, слаби слънцето, така decuc едно sporadicul, че е нормално.

Много добре, както правят нещо, което да atenuezi сигнал до 103,0, както е мощно в къща в полите букурещ ние Настройте се през нощта, и над 52 db прием. Така че отива на работа: Г. Виж, което е 88,2 двойно tais, смисъла на Югоизточна TRT3, които са издадени и кръгови антени в началото на kulesi началото combiner с TRT, и как идват през нощта до началото на лятото intinda Румъния, но мисля, че е Май близо до вас. Perturbarile не възникват от това ястие, но понякога коаксиален кабел, ако aiurea, или радио устройство, устройство dx трябва да съдържа интегрирана с AGC, както и FM АКО SYS, или това, което предния край, главата е интегрирана на селектор, например sangeanul е грешен, те shoved TA7358, един избор за intregrat тунер, които търсят aparatoiu радио е .. морето, трябва да сигнала .. ! В пренатоварване се изразява чрез предния край. ако сте пауза кола касетофон, prinzi нищо. I blaupunkt, калай кажа, че devasteaza прием, макс непрекъснато улова нощен Оберон 106,0 и 101,1 voces campi calarasi. Май не е да се каже, molovenesti и тези на Галац. TDA1574 съдържа радио! така .. bafta желание и ако имате проблеми, които означават, че съм се опитват да помогнат, както можете да